Stek Tomahawk

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: środę/czwartek
Cena: 135,00 zł 135.00












ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

To specjalne cięcie cote de beuf, czyli sezonowanego antrykotu w sposób, który pozostawia długą kość żebrową. Ulubiony stek amerykańskich grillmasterów, którzy jego przyrządzanie opracowali do perfekcji.
Mięso steku Tomahawk Angus jest cenione właśnie za obecność kości (która dodaje smaku), a przede wszystkim za dość mocne przerosty tłuszczowe. Są one znakomitym nośnikiem smaku i aromatu. To dzięki nim usmażony stek będzie nieziemsko soczysty i kruchy.
Tomahawk jest wyzwaniem w przyrządzaniu ze względu na wielkość – sztuka waży około 800 - 1200g, a jego rozmiary przekraczają średnicę większości patelni. Z tego względu najczęściej stek Tomahawk wybiera się na grilla. Jeśli więc chcesz zabłysnąć na grillowym przyjęciu, czy też po prostu zasmakować w grillowaniu w prawdziwie amerykańskim stylu – stek Tomahawk Angus to doskonały wybór.
Aby zagwarantować odpowiednie wysmażenie steku, użyj termometru do mięsa. Poziom wysmażenia medium-rare uzyskasz przy ok. 58st.C.
Pamiętaj, by po zakończeniu smażenia stek poleżakował przez ok. 10-15 minut. Dopiero później podaj go na stół. Dzięki temu ciepło skumulowane w kości rozejdzie się po reszcie mięsa, tworząc doskonały, soczysty stek.

Opinie o produkcie (0)

Bestsellery
Burger 100% Angus
Burger 100% Angus
27,60 zł
Salsiccia Nostrana 100% Angus
Salsiccia Nostrana 100% Angus
40,00 zł
Stek z Antrykotu z kością
Stek z Antrykotu z kością
85,00 zł
Kabanosy 100% Angus
Kabanosy 100% Angus
110,00 zł
Mięso mielone
Mięso mielone
30,00 zł
Stek minutowy
Stek minutowy
80,00 zł
Medaliony z ligawy
Medaliony z ligawy
40,00 zł
Stek T-bone
Stek T-bone
101,00 zł
Porterhouse
Porterhouse
130,00 zł
Stek z Rostbefu z kością
Stek z Rostbefu z kością
73,00 zł
Gulasz wołowy
Gulasz wołowy
35,00 zł
Ossobuco
Ossobuco
33,00 zł
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium